Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nybliven 500L Trekking-ägare!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nybliven 500L Trekking-ägare!

    Så blev det en 500L Trekking istället för Hyundaien I40 från 2012 som jag haft en hel del problem med...frågan är nu har jag hoppat ur askan i elden? Efter provkörning och följa "hjärtat", kunde jag inte motstå en Trekking. Passar utmärkt för mina behov...DOCK...efter rostskyddsinspektion hos lokala Tectyl-gubben, kunde han konstatera att rostskyddet i stort sett är lika med noll. Därav inbokat en komplett Tectyl-behandling, lite surt, men tydligen i stort sett typiskt för de flesta bilmärken idag. Ni som tidigare kört FIAT, vad kan jag förvänta mig i framtiden?

  • #2
    Ett leende på läpparna!

    Har också provkört 500L, men var inte överens med framsätena (benen somnade) och den tröööökiga 95hp-motorn. Nu finns ju 1,4l Turbo och 1,6l diesel som är betydligt roligarem(i andra bilar). I övrigt en jättetrevlig bil...och snygg!
    Croma 1,9JTD 16V, Alfa Romeo MiTo 1,4TB

    Comment


    • #3
      Hej!

      Jag har kört nya Fiat sedan 1997 och först nu i höst har lastbilen krånglat. Har gått 23000 i stort sett problemfria mil, startat i alla väder . Mina personbilar och förra firmabilen har jag kört 32000 problemfria mil med.
      Idag köpte jag en 7 år gammal Ducato för att ersätta den gamla, som kanske repareras och säljs. Tror inte den är slut, ett skitfel som kommer och går men som egen företagare måste bilen funka.
      Serva punktligt, lite vax emellanåt och du har en väl fungerande bil minst 10 år om du vill! Rosten är inte längre det som tar slut på bilarna. Min f.d Stilo är inte alls rostig trots att den är 14 år och fick samma usla betyg av rostskyddsfirmorna.
      Det är servicen som blir för dyr i förhållande till vad bilen är värd efter 15 år som gör att bilar skrotas idag. Folk betalar inte 6-7000 för kamremsbyte när bilen är värd 6000. Då kör man tills det rasar och skrotar bilen.
      500 L Trekking är ju betydligt trevligare i verkligheten än på bild. Vet inte vad som gör att den ser så klumpig ut på bild. Provsatt faktiskt en häromdagen hos den nya Fiatåterförsäljaren BILHUSET NR 1 i Helsingborg.
      Ännu en bilfirma som faktiskt har Fiatbilar hemma...! Det finns hopp!

      Lycka till med din bil.. kommer att bli hur bra som helst!!!

      Mvh
      Morgan
      captainmorgan

      Comment


      • #4
        Härligt! Dörrar osv kan vara snustorra och tomma, ofta beroende på stark galvanisering. Extra vax skadar dock icke!
        Välkommen hit!
        Argenta 120ie -85
        Alfa 75 3.0V6 -90
        BMW Z4M Coupe -06
        BMW 118dM -10
        Coupe 20VT -98 RIP
        125 Special -72 RIP

        Comment


        • #5
          Va kul med lite omdömen om denna modell. Jag är lite sugen på denna modell.
          Har provsuttit en dylik, men ej provkört. Men säger som Johan om sätena - de passar inte mej. Men det gör inget modernt säte i en Fiat.
          Men det kanske går att justera själv lite, har gjort det på en del Alfa-bilar.
          Kvalitén är det nog inget fel på, men extra rostskydd är nog att föredra (som på alla bilar)
          Har alltid lämnat in för extra rostskydd på mina nyköpta bilar. Begagnatköpta har jag rostskyddat själv vartannat år. Skitjobb, men det lönar sig
          Jag har ju kört Fiat i dryga 44 år, och mina bilar har inte rostat nämvärt. Normalt underhåll på bilen gör den till en totalt billig bil att äga.
          Jag kan ju jämföra detta, efter mina år på bilverkstad - herre je vad konstiga dyra fel folk råkade ut för på sina "dyra fina bilar" något som jag inte råkat ut för på mina Fiat-bilar (förutom Palio´n)

          Så lycka till med bilen, och välkommen!
          //R//

          Comment


          • #6
            Tryo

            Bifoga lite bilder på den
            Renualt Megane RS Cup [2015] - Renault Captur HH [2015]

            Comment


            • #7
              Tjo,
              Nu har det gått en tid och jag har fortfarande kvar min Fiat 500L Trekking. Den är visserligen lite körd (1600 mil) MEN det har till dagens datum inte varit ett enda fel på bilen. Bara att tanka och lämna in på service, vilken skillnad mot Hyundiaen jag hade förut. På plussidan är att den är rätt pigg att köra, inga större problem med omkörningar eller att "axa" vid rött-gult-grönt. Får in bra med packning för storleken och den tar sig fram nästan överallt. Såg att den röstas fram till en av de fulaste bilarna, bara det är positivt Nackdelarna är att den bullrar lite mer än de andra bilarna jag haft (Volvo 740, Hyundai I40, Toyota Corolla Verso) och att den drar rätt saftigt med bensin för att vara en mindre bil. Dock kan det nämnas att den drar nästan exakt enligt av Fiat uppgiven bränsleförbrukning. Den kommer nog att rulla i många år till som en mycket bra bruksbil med krok. Börjar dock själv att snegla på elbilar och då blir Fiaten "slit och släng-bilen" i familjen, känns inte som om jag vill byta bort den.

              Comment

              Working...
              X