Results 1 to 19 of 19

Thread: Fiat punto GT startar inte

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48

    Fiat punto GT startar inte

    Skulle starta bilen nu när det va bra vädret,startade bilen varmkörde det och åkte iväg
    men jag kom bara typ 500 meter och det slocknade bara,efter detta får jag ingen liv i det.
    några idéer på vad kan det va? några kända fel?

  2. #2
    Moderator 84jr0's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Stockholm
    Posts
    8,748
    Utveckla slocknade, finns det ström i bilen? Går startmotorn när du vrider om nyckeln?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    Det finns ström i bilen men kommer ingen gnista,kolade bränsle genom att ta bort retur slang,
    Så jag kom fram att det är nåt med tändning,beställde varvtalsgivare till vevaxel som jag ska prova idag
    Last edited by greektheo; 19th April 2018 at 08:28.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    Fick inte igång med ny vevaxelsensor..nästa steg,tändmodul eller ny tändspole,kan inte vara nåt annat

  5. #5
    Moderator 84jr0's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Stockholm
    Posts
    8,748
    Du är på god väg då... säg till hur det går.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    Har provat med en tändespole från en annan bil men fortfarade inget,har gjort självtest och nu får jag koden 3333,fattar inget

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    nej men det var inte elektrisk fel...provade med startgas och det brummade till,el pumpen tror jag att jag hör,det kommer ström fram till spridare,vet inte vad jag ska prova mer,några förslag ?

  8. #8
    Just Do it jag63's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Karlstad
    Posts
    246
    Surrar bränslepumpen bak i tanken när du vrider på sändningen?
    Kollat bränslefiltret?
    Avluftningen till tanken?
    Att den "Brummar till" när den får startas tycker jag tyder på att den inte får soppa i de mängder den vill ha...

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    Bränslepump fungerar,bränslefilter ska bytas imorgon.vilken avluftling,menar du up på tankrör eller framme på kolfilter vid höger framhjul?

  10. #10
    Just Do it jag63's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Karlstad
    Posts
    246
    Avluftningen vid tankröret.

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    jag kollar det,måste byta bränsle filter iallafall,vet ej när är det byt sist

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    bytte bränslefilten,kollade avluftningen,kollade bränsle tryck genom att ta bort utgående rör från bränslefilten,allt verkar fungera men jag får inte liv i bilen,några andra förslag?

  13. #13
    Fiat OR Die greger's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    varberg
    Posts
    1,853
    Hej, jag föreslår att du tar ut och tittar och luktar på ett tändstift, det kommer sannolikt att vara fuktigt av bensin om gnista saknas, eller torrt om bränsle saknas.

    Om det finns bränsletryck kollas detta lämpligtvis så nära spridarna som möjligt, sedan kan det ju vara så att spridarna inte öppnar.

    Börja med stiften...
    Car portfolio;

    Fiat: Coupe 20vt -99, Marea 1,6 -99, Marea 20v 155 -00, Stilo 1,8 MV -05.
    Ford: Xr3i cab -88, Xr3i "All white" cab -88, Escort 1,6 -88
    Dodge: Dart custom -72, Dart swinger -72
    Chrysler: New Yorker salon -63
    RollsRoyce: Shadow -68

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    Jag har börjat där och kollat att gnistan finns,bilen tänder till med startgas,har även låsat på retur ledningen vid spridare.

  15. #15
    Fiat OR Die greger's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    varberg
    Posts
    1,853
    Ok. Sannolikheten att fyra spridare går sönder samtidigt är ju ganska liten, ohm mät dem ändå, jag vet inte vilket värde som är rätt men inget ohm värde= trasig.

    Prova sedan att sätta multimetern på volt och mät i kontakterna till spridarna vid startförsök.

    Får du inget värde? Prova mät med jord mot batteriet och på respektive kontakt för insprutarna,
    Hoppas du får ett värde på någon av dem.
    Om du får Volt på den ena, Ohm mät mot jord på den andra. Hoppas på inget värde, för då är det antagligen bara ett jordfel.

    Om inte, kan jag tyvärr inte hjälpa dej vidare i felsökningen.

    Mvh G.
    Last edited by greger; 29th April 2018 at 16:18. Reason: Hoppsan nu blev det rätt.
    Car portfolio;

    Fiat: Coupe 20vt -99, Marea 1,6 -99, Marea 20v 155 -00, Stilo 1,8 MV -05.
    Ford: Xr3i cab -88, Xr3i "All white" cab -88, Escort 1,6 -88
    Dodge: Dart custom -72, Dart swinger -72
    Chrysler: New Yorker salon -63
    RollsRoyce: Shadow -68

  16. #16
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    Nej nu har det gåt åt helvete...tankalmaturen gick ock nyplar till rör ...och jag vet inte fortfarande vad som är fel.tror att det dags att skrota skiten,visa mäniskor ska inte hålla med på med bilar...

  17. #17
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    är det nån som är intreserad av delar till punto gt -96? annars går bilen till skrott

  18. #18
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    Hej igen

    För några dagar sen så byte jag bränslepumpenhet efter som det gamla hade gått sönder i rör och lät lite konstigt, efter några försök så startar bilen men går inte rent så jag tänkte att jag ska kolla om allt sitter som det ska i motor,hittar ingen fel och då gör jag inget på några dagar,kommer ut och ska flytta bilen fram så jag kan meka ,bilen startat igen men det går ojämnt och slaknar efter nån minut,efter det så har inte det startat igen bara hostat till nån gång,luktar bränsle efter all start,har nån en verkstadhandbok till
    punto gt?

  19. #19
    Registered User
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockholm
    Posts
    48
    OK
    kan erkänna att jag gjorde bort mig,jag använde fel nyckel att starta med,fungerar en liten stund och inte hundra och sen slocknade motor,nu med rätt nyckel det startar varje gång och fingerar bilen hur bra som helst...det gröna nyckel är altså programmerings nyckel och kan inte använda varje gång..tar lite tid ibland men...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •