Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 22

Thread: Coupe 20v Turbo som inte startar

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    6

    Coupe 20v Turbo som inte startar

    Hej! Ny medlem med ny bil.
    Köpte härom dagen en blå 20vt som varit avställd i tolv år, förra ägaren ställde av bilen för ett kamrems byte och så blev den stående med motor ur.
    För tre år sedan så bytte han kamrem, vatten pump, spännare, renoverade turbon, generatorn, startmotorn, nya bromsskivor och däck.
    Efter det så har bilen rullat fem mil.
    Problemet är att han inte fick bilen att starta på nyckel utan bara på nödstarten, han är själv övertygad om att det är startspärren som spökar men jag är inte lika övertygad eftersom key lampan inte lyser vid startförsök (den blinkar inte ens till när man slår på tändningen så jag var tvungen att kolla lampan, men den funkar). Motorlampan (spridaren) lyser konstant och inga felkoder ligger loggade, står bara att motorstart inte är tillåtet.
    Motorn går kanon fint utan minsta vibrationer eller ojämn gång.
    Någon som har några bra tips innan jag skickar iväg ecun på tvätt?

    Jake

  2. #2
    Classic DOHC RWD Fiats per's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Goteborg, Svezia
    Posts
    17,827
    Det är tändningen då o inte soppan (pumpen/krocksäkringen nollad?) alltså, hur gjordes "nödstarten"?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    6
    Hej! Nödstarten gjordes med nyckel koden, trampa gas och räkna blinkningar. Nyckel lampan ska väll tända till när tändningen slås på? Vart sitter krocksäkringen? Jake

  4. #4
    Stressfläkt åt folket ! TurboB's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Nyköping
    Posts
    1,961
    Högt upp på A-stolpen, förarsida om jag minns rätt, men den dödar bara matningen till pumpen och pratar inte med ECUn, så det tror jag inte på.
    Låter som den inte känner av en väsentlig givare, mest troligt vev- eller kamaxelgivare.
    Coupe 20VT -96 gröna glassätarbilen, Ritmo 105TC finbil, Marea 20v bruksbil, Uno Turbo -88 rejsbil, Coupe 16VT -93 trackdaybil, Lanca Delta Integrale -91, Coupe 20VT -97 blå säljobjekt, Uno Turbo -89 bliviande originalbil, X1/9 -79 projekt, 3 Alfa 155 Q4, Lanica Flavia Coupe -63.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    6
    Tack! Börjar luta åt det med, får se om jag kan felsöka dessa i kväll eller under morgondagen. Jake

  6. #6
    Classic DOHC RWD Fiats per's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Goteborg, Svezia
    Posts
    17,827
    Håller med Magnus

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    6
    Hej och tack för alla förslag! Efter en del felsök, uppmätningar samt säkringsbyten så hittade jag en kille på ebay (Graham Lang i Skottland sinister@ntlworld.com) som kunde återställa ecun. men efter lite mail fram och tillbaka så slutade det med att jag köpte ett Gtech1 cip samt ett standard chip båda med startspärren bortkopplad för 544kr inklusive frakt (tog 10 dagar). Kan varmt rekommendera Graham som var otroligt kunnig gällande ecu samt startspärrar.
    Det visade sig att min lilla gula box dvs startspärren dött.
    Efter att jag bytt chip så startar bilen direkt utan några felkoder eller motorlampor som lyser.
    Så i morgon ska bilen besiktigas för första gången på 11 år sen ska det gasas lite. Jake

  8. #8
    Power Junkie Freddan72's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Göteborg
    Posts
    7,143
    Quote Originally Posted by jake View Post
    Hej och tack för alla förslag! Efter en del felsök, uppmätningar samt säkringsbyten så hittade jag en kille på ebay (Graham Lang i Skottland sinister@ntlworld.com) som kunde återställa ecun. men efter lite mail fram och tillbaka så slutade det med att jag köpte ett Gtech1 cip samt ett standard chip båda med startspärren bortkopplad för 544kr inklusive frakt (tog 10 dagar). Kan varmt rekommendera Graham som var otroligt kunnig gällande ecu samt startspärrar.
    Det visade sig att min lilla gula box dvs startspärren dött.
    Efter att jag bytt chip så startar bilen direkt utan några felkoder eller motorlampor som lyser.
    Så i morgon ska bilen besiktigas för första gången på 11 år sen ska det gasas lite. Jake
    Ja GrahamL är välkänd i UK och Sverige. Det var han som tog fram Gtec1 och Gtec2 chippet. Har kört med det chippet i flera år utan problem. En grej som är bra att göra är att kolla upp lambdavärdet efter byte till Gtec1 chip. Detta för att se att motorn får rätt bränsle/luft blandning vid full gas. Speciellt på höga varv är det viktigt att motorn får en bra blandning. Ett lambda på 0.85 är helt okej.

    Hoppas allt går bra på besiktningen. Glöm inte att att kolla lampor, torkare, spolarvätska, varningstriangel m.m.. Ja du vet säkert hela listan

  9. #9
    Stressfläkt åt folket ! TurboB's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Nyköping
    Posts
    1,961
    Härligt att det löste sig!
    I alla år har jag fruktat den dag immon skulle lägga av på någon av Couperna som man oftast bara har en nyckel till.
    Det fanns en kille på Alfaklubben (CAR) som hjälpte några att editera bort startspärren på Alfor med samma generation Bosch ECUer.
    Coupe 20VT -96 gröna glassätarbilen, Ritmo 105TC finbil, Marea 20v bruksbil, Uno Turbo -88 rejsbil, Coupe 16VT -93 trackdaybil, Lanca Delta Integrale -91, Coupe 20VT -97 blå säljobjekt, Uno Turbo -89 bliviande originalbil, X1/9 -79 projekt, 3 Alfa 155 Q4, Lanica Flavia Coupe -63.

  10. #10
    Classic DOHC RWD Fiats per's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Goteborg, Svezia
    Posts
    17,827
    Hade problem med min men det löste sig superenkelt, lite 5-56 på lilla kontaktstycket som går in i gula immobilzer-boxen till vänster om rattstången.
    Det var kontaktstycket med kabeln från mottagaren vid nyckellåset, hade väl hunnit ärga lite på 5år, detta var 2003 och min var en -98.

    Vad jag minns, ett inte helt ovanligt problem redan då, men som sagt väldigt lätt åtgärdat.

    Men då lyste nyckellampan, som jag minns det iaf.
    Last edited by per; 21st October 2020 at 20:04.

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bjärred, Skåne
    Posts
    991
    Nå, hur gick det på besiktningen Jake?
    Hoppas det gick bra. Behövs fler Coupéer på vägarna.
    Min gamla verkar inte ha rört sig sedan jag sålde den till nuvarande ägaren.
    Funderar på att köpa tillbaka den, men ett kamremsbyte väntar.
    Sportbilshistoria:
    12-16 Coupé Fiat 20VT -98
    08-12 Mazda RX-7 N/A -86 (FC)
    06-10 Porsche 924 N/A -83
    01-04 Porsche 924 turbo -80 (931)
    97-00 Alfa Romeo GTV2000 -73 (Bertone)

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    6
    Besiktningen gick sådär, alla avgasvärdena var för höga, men förutom det så var det inga problem. Märkte sedan att tempmätaren inte gick upp samt att laddtrycket och olje tempen går i taket när tändningen slås på.
    Undrar om det kan vara felkopplat eller ett jord fel, kan kanske vara orsak till avgasvärdena?

  13. #13
    Stressfläkt åt folket ! TurboB's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Nyköping
    Posts
    1,961
    Om termostaten gett upp, och det skulle väl inte vara någon överraskning efter 11 år i vila, så kommer ECUn anrika för en kall motor.
    Laddtrycksmätaren är eftermarknadspryl och det är vanligt att såna gör ett ärevarv när de strömsätts. Hur oljetempmätaren beter sig kommer jag inte håg.
    Coupe 20VT -96 gröna glassätarbilen, Ritmo 105TC finbil, Marea 20v bruksbil, Uno Turbo -88 rejsbil, Coupe 16VT -93 trackdaybil, Lanca Delta Integrale -91, Coupe 20VT -97 blå säljobjekt, Uno Turbo -89 bliviande originalbil, X1/9 -79 projekt, 3 Alfa 155 Q4, Lanica Flavia Coupe -63.

  14. #14
    Classic DOHC RWD Fiats per's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Goteborg, Svezia
    Posts
    17,827
    Tror oxå på termostaten, vad visar tempmätaren som max i jämn fart?
    Min kom aldrig högre än 80 trots ny termostat, det är ett känt mätarfel på Coupe, 20vt iaf.

  15. #15
    Registered User
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bjärred, Skåne
    Posts
    991
    När du fått allt annat att fungera igen, så innan besiktning se till att varmköra bilen en halvtimme innan. Kör i ca 4000 varv i typ 3'ans växel i en halvtimme (för att hålla hastighetsbegränsningar) och stäng inte av motorn när du kommit till besiktningen. Då kan värdena lösa sig. Lärde mig det av gentlemännen ovan bl a.
    Sportbilshistoria:
    12-16 Coupé Fiat 20VT -98
    08-12 Mazda RX-7 N/A -86 (FC)
    06-10 Porsche 924 N/A -83
    01-04 Porsche 924 turbo -80 (931)
    97-00 Alfa Romeo GTV2000 -73 (Bertone)

  16. #16
    Classic DOHC RWD Fiats per's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Goteborg, Svezia
    Posts
    17,827
    Hmm njaaa det var ju gällande metallisk race-kat..
    Denna bil har väl originalkat kvar?
    Brukar som bekant inte behöva ngn speciell behandling.

    Quote Originally Posted by Goc924 View Post
    När du fått allt annat att fungera igen, så innan besiktning se till att varmköra bilen en halvtimme innan. Kör i ca 4000 varv i typ 3'ans växel i en halvtimme (för att hålla hastighetsbegränsningar) och stäng inte av motorn när du kommit till besiktningen. Då kan värdena lösa sig. Lärde mig det av gentlemännen ovan bl a.

  17. #17
    Registered User
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bjärred, Skåne
    Posts
    991
    Nä, jag hade original avgas på min med.
    Sportbilshistoria:
    12-16 Coupé Fiat 20VT -98
    08-12 Mazda RX-7 N/A -86 (FC)
    06-10 Porsche 924 N/A -83
    01-04 Porsche 924 turbo -80 (931)
    97-00 Alfa Romeo GTV2000 -73 (Bertone)

  18. #18
    Stressfläkt åt folket ! TurboB's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Nyköping
    Posts
    1,961
    Det är olika temp-sensorer för ECU resp mätare på instrumenttavlan. Om bara termostaten är frisk så får ECUn rätt värden.
    Sen får man leva med att mätaren mer blir en indikator än att den ger exakta värden. Konstruktionsmiss hos Coupe var samma på gamla 16v/vt.
    Coupe 20VT -96 gröna glassätarbilen, Ritmo 105TC finbil, Marea 20v bruksbil, Uno Turbo -88 rejsbil, Coupe 16VT -93 trackdaybil, Lanca Delta Integrale -91, Coupe 20VT -97 blå säljobjekt, Uno Turbo -89 bliviande originalbil, X1/9 -79 projekt, 3 Alfa 155 Q4, Lanica Flavia Coupe -63.

  19. #19
    Classic DOHC RWD Fiats per's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Goteborg, Svezia
    Posts
    17,827
    Precis, bra förklaring.

  20. #20
    Registered User
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    6
    Hej igen! Termostaten verkar fungera, tempen går upp till 90 på tomgång men går ner till 70 när jag kör motorväg. Åkte till en kompis som har mätare för avgasvärden. Han började med att se om det kom någon ström till lambdan men den visade noll, vi hittade då ett kontaktstycke som såg identiskt ut med lambda kontaktstycket och bytte plats på dessa, BINGO. Nu är avgasvärdena perfekta samt att key lampan har visat sig för förstagången. Ska prova att sätta i det gamla chippet och se om immobilizer funkar senare i vecka.
    Killen på bilprovningen garva, men den gick igenom med flying colours.
    Ringde upp gamla ägaren som avtalat, han blev rätt knäckt. Konstigt att ha två kontaktstycken vid sidan om varandra som passar? Självklar skulle det ha märkts upp men i alla fall?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •