Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 121 to 140 of 170

Thread: Projekt Återuppliva Sönderkörd Coupé

  1. #121
    Stressfläkt åt folket ! TurboB's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Nyköping
    Posts
    1,964
    16vt wasted spark och därför bara en knacksensor.
    Det är bara om man har individuella tändspolar som man har nytta av att detektera vilken enskild cylinder som knackar (som 20vt med Bosch-sprutet).
    Då krävs det två knacksensorer för att avgöra tidsdifferensen mellan signalerna.
    Coupe 20VT -96 gröna glassätarbilen, Ritmo 105TC finbil, Marea 20v bruksbil, Uno Turbo -88 rejsbil, Coupe 16VT -93 trackdaybil, Lanca Delta Integrale -91, Coupe 20VT -97 blå säljobjekt, Uno Turbo -89 bliviande originalbil, X1/9 -79 projekt, 3 Alfa 155 Q4, Lanica Flavia Coupe -63.

  2. #122
    Uppsala Dannes7705's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uppsala
    Posts
    106
    Ja det känns faktiskt som den knackar vid laddpeakarna, vad gör man åt det?
    Mer bränsle?

  3. #123
    Classic DOHC RWD Fiats per's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Goteborg, Svezia
    Posts
    17,837
    Woops fick för mig det var 20vt

  4. #124
    Power Junkie Freddan72's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Göteborg
    Posts
    7,155
    Quote Originally Posted by Dannes7705 View Post
    Ja det känns faktiskt som den knackar vid laddpeakarna, vad gör man åt det?
    Mer bränsle?
    Börja med att kolla att pumpen ger rätt tryck på tomgång och vid last. Har du en pump som håller på och ge upp så kan den inte behålla trycket och då får du ju mindre soppa in i motorn.

  5. #125
    Uppsala Dannes7705's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uppsala
    Posts
    106
    Nu kommer alla dumma frågor...

    Hittar ingen uppenbar ventil att mäta tryck från (16vt)?
    Och referensvärden för "tryck på tomgång" och under last?

    //Danne

  6. #126
    Classic DOHC RWD Fiats per's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Goteborg, Svezia
    Posts
    17,837
    Det vanligaste pump-problemet på Coupeer är spänningsfall dit. Försök mäta vid armaturen vid tomgång.
    Själv hade jag runt 11V vilket ju ger sämre flöde än 13V man kan få med den berömda "fuelpump volt mod" med extra relä o direktkabel.

    https://www.dropbox.com/s/2p94o8clgc...20Fix.pdf?dl=0
    Last edited by per; 23rd November 2020 at 16:22.

  7. #127
    Registered User
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bjärred, Skåne
    Posts
    998
    Jag hade kass generator vid samma problem. Kollat att den ger 14-ish volt vid gång?
    Sportbilshistoria:
    12-16 Coupé Fiat 20VT -98
    08-12 Mazda RX-7 N/A -86 (FC)
    06-10 Porsche 924 N/A -83
    01-04 Porsche 924 turbo -80 (931)
    97-00 Alfa Romeo GTV2000 -73 (Bertone)

  8. #128
    Uppsala Dannes7705's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uppsala
    Posts
    106
    Quote Originally Posted by per View Post
    Det vanligaste pump-problemet på Coupeer är spänningsfall dit. Försök mäta vid armaturen vid tomgång.
    Själv hade jag runt 11V vilket ju ger sämre flöde än 13V man kan få med den berömda "fuelpump volt mod" med extra relä o direktkabel.

    https://www.dropbox.com/s/2p94o8clgc...20Fix.pdf?dl=0
    Jag har inte dropbox tyvärr...

    - - - Updated - - -

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Goc924 View Post
    Jag hade kass generator vid samma problem. Kollat att den ger 14-ish volt vid gång?
    Ska kolla det med! Tack!

  9. #129
    Uppsala Dannes7705's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uppsala
    Posts
    106
    Nu kommer jag med en liten brasklapp (som jag borde ha nämnt). Kan man få dessa fenomen med ett dåligt batteri?
    Jag har haft ett batteri hela sommaren som funkat när jag åkt varje dag, men får den stå ett par dagar är det dött.

  10. #130
    Power Junkie Freddan72's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Göteborg
    Posts
    7,155
    Quote Originally Posted by Dannes7705 View Post
    Nu kommer jag med en liten brasklapp (som jag borde ha nämnt). Kan man få dessa fenomen med ett dåligt batteri?
    Jag har haft ett batteri hela sommaren som funkat när jag åkt varje dag, men får den stå ett par dagar är det dött.
    Jo det är klart, har du ett dåligt batteri så klarar det ju inte att hålla spänningen när du startar . Du borde nog också titta på om du har något som drar tjuvström för dig. Men kolla först att generatorn ger tillräckligt med spänning så du får laddning till batteriet.

    --->https://batterihjalpen.se/daligt-bilbatteri/
    Last edited by Freddan72; 26th November 2020 at 09:28. Reason: Länk till Batterihjälpen

  11. #131
    Classic DOHC RWD Fiats per's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Goteborg, Svezia
    Posts
    17,837
    Quote Originally Posted by Dannes7705 View Post
    Jag har inte dropbox tyvärr...
    Som du ser, om du klickar på länken, behöver du inte dropbox, du kan läsa ändå.
    Och ett dåligt batteri behöver inte spela roll om du ändå har 13.8V från generatorn som du ska ha.

  12. #132
    Uppsala Dannes7705's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uppsala
    Posts
    106
    Quote Originally Posted by per View Post
    Som du ser, om du klickar på länken, behöver du inte dropbox, du kan läsa ändå.
    Och ett dåligt batteri behöver inte spela roll om du ändå har 13.8V från generatorn som du ska ha.
    Nu gick det!! Kul! Jag ska mäta ikväll får vi se😊
    Den enda utmaningen i den här operationen är väl å ta sig från motorrummet in i coupen...

  13. #133
    Classic DOHC RWD Fiats per's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Goteborg, Svezia
    Posts
    17,837
    Du kanske inte behöver om du har ett ok volt vid pumpen..?
    Återigen kanske det ändå inte löser ditt problem men då har man iaf uteslutit en sak.

  14. #134
    Uppsala Dannes7705's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uppsala
    Posts
    106
    Quote Originally Posted by per View Post
    Du kanske inte behöver om du har ett ok volt vid pumpen..?
    Återigen kanske det ändå inte löser ditt problem men då har man iaf uteslutit en sak.


    Nu har jag uteslutit krypström från batteriet, 2mA står mätaren på inte mkt ”läckage”
    Att prata om...

  15. #135
    Uppsala Dannes7705's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uppsala
    Posts
    106
    Quote Originally Posted by per View Post
    Det vanligaste pump-problemet på Coupeer är spänningsfall dit. Försök mäta vid armaturen vid tomgång.
    Själv hade jag runt 11V vilket ju ger sämre flöde än 13V man kan få med den berömda "fuelpump volt mod" med extra relä o direktkabel.

    https://www.dropbox.com/s/2p94o8clgc...20Fix.pdf?dl=0
    Va det felet på din bil? Att du bara hade 11v, löste det sig med fuelfixen?

  16. #136
    Uppsala Dannes7705's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uppsala
    Posts
    106
    Quote Originally Posted by Dannes7705 View Post
    Va det felet på din bil? Att du bara hade 11v, löste det sig med fuelfixen?
    12,5 volt vid tomgång. Generatorn laddar ca 13,9v.

  17. #137
    Classic DOHC RWD Fiats per's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Goteborg, Svezia
    Posts
    17,837
    Helt ok ändå! Ok då vet vi det!

  18. #138
    Uppsala Dannes7705's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uppsala
    Posts
    106
    Jag tror jag gör dragningen ändå, har grejer hemma till det. OM man i framtiden vill byta pump kanske det kan vara bra.

    Jag känner inte att jag "litar" riktigt på chippet...
    Har kollat allt på trycksidan, verkar vara tätt och fint, rengjort EVB:n. Ny dumpventil(orginal).
    Det är nästan bara att utesluta bränsletryck kvar nu.
    Klarar original dump dessa laddtryck? Kan det va den som inte orkar riktigt trots att den är ny.

    Det är precis som om man stänger av tändningen vid gaspådrag med hög växel i...

  19. #139
    Uppsala Dannes7705's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Uppsala
    Posts
    106
    Nu är PumpModden gjord, 13,5 volt vid pumpen.

    Attachment 21903

    Lite BromsFix oxå...."ItalienRed" mmm

    Attachment 21904

  20. #140
    Power Junkie Freddan72's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Göteborg
    Posts
    7,155
    Vad har du för spänning på batteriet när det är fulladdat?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •