Announcement

Collapse
No announcement yet.

Stöd kampanjen Rätt att Reparera

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Stöd kampanjen Rätt att Reparera

    Gå in och rösta på http://www.r2rc.eu/petition.php?lang=se

    Det innebär att man ska ha rätt att serva sin bil vart man vill och garantierna ska fortsätta att gälla, och biltillverkarna ska släppa teknisk information.
    Jag har lagt min röst nu!!

    Bilar har i större och större utsträckning blivit “datorer på hjul”. Medan teknologiska innovationer tillhandahåller en bättre avgasutsläppskontroll samt en ökad säkerhet och komfort, gör de också det svårare och svårare att utföra service eller reparationer på fordon. Utan tillgänglig och fullständig tillgång till teknisk information, felsökningsutrustning och testutrustning för multi-fabrikat, utbytesdelar och utbildning, kommer den oberoende fordonseftermarknaden inte längre att kunna tillgodose de 260 miljoner bilisterna i EU med den kvalitativa service och bildelar som de har rätt till i skötseln av sina fordon.

    Många lokala och europeiska beslutstagare har mycket begränsad kännedom om dessa svårigheter samt det bidrag som den oberoende fordonseftermarknaden har på EUs ekonomi och samhälle.

    För att förbättra möjligheterna och försäkra framtiden för denna vitalt viktiga sektor, har bilist- och eftermarknadsrepresentanter gått samman för att försvara, inte endast rätten att reparera – men ännu viktigare, konsumentens rätt att få bilen servad, underhållen och reparerad på verkstad enligt eget val.
    SDE Racing
    Coupe 20VT-97 under konstruktion
    Marea Weekend HLX-97 påställd
    Punto 75 SX-98 påställd
    Tipo 1,4ei-94 såld

  • #2
    Min förståelse av frågeställningen är att den möjligheten till reparation/service utanför auktoriserade verkstäder redan är tillgodosedd genom gällande EG rätt.

    Tilverkarna är skyldiga att tillhandahålla teknisk info/instrument - men de har också rätt att sätta ett marknadsmässigt pris på detta.

    Grp-undantag förlängs/ersätts normal av ett nytt vid utgången av en period. Att det skulle bli godkänt för tillverkarna att begränsa konsumentskyddet förefaller osannolikt.
    Last edited by tempra33; 18 May 2010, 14:27.

    Comment


    • #3
      Nya regler 1 juni!
      http://www.aftonbladet.se/bil/article7200574.ab
      SDE Racing
      Coupe 20VT-97 under konstruktion
      Marea Weekend HLX-97 påställd
      Punto 75 SX-98 påställd
      Tipo 1,4ei-94 såld

      Comment

      Working...
      X