Announcement

Collapse
No announcement yet.

127á som går ryckigt

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 127á som går ryckigt

    Hej alla på detta forum.

    Har surfat runt på forumet i jakt på info gälande förgasar/tändning/motor problem på Fiat 127 -76 med 903 cc motor.

    Försöker hjälpa svärfar med sin fina 127á. De är så att den går fint på tomgång o vid accseleration men dåligt på lågfart. Precis när man belastar gasen så kväver/storknar den till innan acceleration kommer, vilket resulterar i att den blir väldigt ryckig vid sparsam körning.

    Förgasaren är rengjord o flotörnivå kontrollerad samt acc-membran bytt. Tändinställning justerad. När man justerar på CO-blandningen så reagerar motorn som vanligt på detta, dvs. ökar o minskar i varv osv. men de blir ändå ingen skillnad vid körning, den rycker iaf. Stiften är även bytta, de som inte är bytt på tändningen är kablar o lock men ja tycker de mer verkar som ett bränsle/luft fel. Den mekaniska bränslepumpen är också bytt samt förgasarfots packning.

    När ja kopplar bort luftslangen mellan förg o vaccumklockan vid kylaren och pluggar slangen till förg så går motorn något bättre men man märker att ryckningar mm. finns kvar ändå.

    Funderar på om fördelaren kan ha med detta att göra... när man ställer tändning me strobben så är tändpunkten väldigt fladdrig.

    Känns som man kört huvudet i väggen just nu.....behöver få nya infallsvinklar

    Någon som har tips o ideer kring detta problem?
    Kom gärna med förslág

    /Mojje

  • #2
    Hej,
    Hade liknande problem på min gamla 131:a en gång i tiden. Felet för mig var att acc-munstycket var igensatt. Det sitter ett litet rör uppe i förgasarens insug som skall spraya bensin när man rör vid gasen.
    Värt att kolla om det är samma fel för dig. Ta av luftrenaren och rör gasreglaget, det skall komma bensin ur munstycket då.

    Annars kan det var värt att kolla tändkablarna. Mät dem med ohmmätare för att vara säker på att ingen är defekt.

    /Petter
    Fiat Marea Weekend 1,6 ELX -01 (Såld)
    Lancia Prisma 1600 -85 (Såld)

    Comment

    Working...
    X