Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kamaxlar Marea 1,6

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kamaxlar Marea 1,6

    Hej. Undrar om någon har tillgång till Fiats originalverktyg som sätts i bakänden på kamaxlarna för att låsa dessa i rätt läge? Misstänker att tidigare ägare bytt rem och hamnat en kugg fel på någon av kamaxlarna. Alternativt kanske det finns någon med bild på hur axlarna skall stå.

    /Sven
    Fiat Marea W 1,6
    Fiat 124 Sport Coupé CC 1975

  • #2
    www.pdftown.com

    sök fiat

    se om servicemanualen går att ladda hem
    4 PDF filer
    där står allt.
    Fiat for FUN

    Comment


    • #3
      Vi som kör 16v/vt Couper och andra antikviteter med Lampredimotorn slipper detta problem. Där är det bar allt "lina upp" allt och se glad ut.

      Din motor, liksom de flesta moderna motorer, kräver speciella modellberoende låsningsverktyg vid kamremsbyte. Det går inte att få det rätt genom att bara låsa dreven och märka upp. Brist på kunskap hos vissa verkstäder gör att man kan råka ut för såna här fuskjobb. Verktygen till 2.0 20v kostar bara ca 550 kr. Tyvärr är det mer prylar i lådan till 1,6 litersfyran så den är lite dyrare men du kan ju fundera om du ändå vill fixa det själv.

      Man kan bygga en jigg med 3 mätklockor för att justera in kammarna men det ger man sig kanske inte på om man inte är motorbyggare.
      Coupe 20VT -96 gröna glassätarbilen snart till salu, Ritmo 105TC finbil, Marea 20v bruksbil, Uno Turbo -88 rejsbil, Coupe 16VT -94 röd trackday cruiser, Lanca Delta Integrale -91, Coupe 20VT -97 multifärgad clownbil, Uno Turbo -89 bliviande originalbil, X1/9 -79 projekt, 3 Alfa 155 Q4, Lanica Flavia Coupe -63.

      Comment

      Working...
      X