Announcement

Collapse
No announcement yet.

Renovera?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Renovera?

    Jag köpte för ca 2 månader en coupe 2liters 16v, som inte är i så bra skick. Motorn verkar vara bra men inte karossen, bromsarna, bussningar m.m. Tröskellådorna måste bytas, fjäderhållarna för bakfjädrarna har rostat bort, bromsoken är dåliga då kolvarna inte vill gå tillbaka alltid. Sen är det rost lite här och där om man tittar lite nogare. Jag undrar vad ni tycker om att börja renovera en sådan bil. det blir nästan billigare att kränga bort denna och köpa en som är bättre från början. En omlack idag går väl på ca 15 - 20000kr, tröskellådor hittar jag inga som inte är orginal. Har ännu inte kollat med Fiat om dom överhuvudtaget har dessa, sen kan jag tänka mej att dom kostar några tusen styck om det nu finns att få tag i. Det blir inte billigt i slutändan. Så tacksam om några råd om vad jag ska göra. Kan tillägga att jag svetsar upp karossen själv men lackar ogärna själv:-).
    JanneMac

  • #2
    lackering om du gör grovarbetet själv borde ligga strax över 8k..

    5 - 6k om man känner rätt folk

    oken kanske funkar om du bara smörjer upp dom och byter div gummidelar
    www.garaget.org/Lx3me

    Comment


    • #3
      Visst att byta oringar och tätningar blir en del billigare än utbytes ok. Varför jag köpte ett så dåligt objekt var att jag endast tänkte ha den ett tag och då mest till jobbet. Men har nu tänkt om sen den var rolig att köra, även frugan gillar den skarpt, får vara först ut på morgonen om man ska få den bilen :-). Min grabb gillade den också och köpte en gul med turbo förra veckan som är i mycket bättre skick. Men nu till saken, är det någon här som satt dit tröskellådor från något annat bilmärke???. Jag har själv gjort så på några andra bilar, bara dom är snarlika och att man byter båda, då är det ju inget man märker.
      JanneMac

      Comment


      • #4
        Tröskelplåten borde finnas hos Fiat, det lagas ju bilar. Och en Coupe '00 är ju mindre än 10år (så länge håller Fiat med delar).

        Otroligt att de är så himla rostiga att de är utom räddning? Vill jag nästan se..
        Om det bara är några hål är det ju bara att svetsa.
        Argenta 120ie -85
        Alfa 75 3.0V6 -90
        BMW Z4M Coupe -06
        BMW 118dM -10
        Coupe 20VT -98 RIP
        125 Special -72 RIP

        Comment


        • #5
          Det är fösent med bilder eftersom jag har spacklat lådorna och sprutat gummiliknande färg på dessa. Men dåliga var dom, tidigare ägare har redan lappat dom, sen när vi hissade upp den på Fiatverkstaden i Kalmar sprack vänter låda en bra bit, så dom är tunna av rosten, inte mycket att lappa på. Bilen har användst som åretruntbil med många ägare. Att kuporna som håller/styr bakfjädrarna var sönderrostade förvånar mej lite, sen är det riktigt nära tanken att svetsa dit nya. Det får bli till vintern som jag planerar att plocka ner bilen, om inga andra på detta forum får mej på andra tankar förstås. Sen är det ytrost på hjulhusen, underedet ser heller inte kul ut, man vet ju om man börjar att söka rost så hittar man mer än man vill.
          JanneMac

          Comment


          • #6
            Kan nämna att jag frågade Fiat i Kalmar om vad tröskelådor skulle kosta, då han trodde dom var ordentligt mycket dyrare än ej orginal skulle kosta. Så vi kollade aldrig prislistan, utan jag åkte hem och sökte på nätet på alla firmor som skulle kunna tänkas ha sådant, men inte fanns det till denna modell. Jag har även mejlat två skroter om pris på vad dom tar för att kapa bort två friska lådor. Den ena ville ha 1500kr st plus frakt, medans den andra skroten skulle ha 4000kr, styck eller för båda har jag ännu inte fått mejl om.
            JanneMac

            Comment

            Working...
            X